Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 05, 2019

Takaisin jo menneeseen

LAPPEENRANNASSA. Voi että. Olin 1980-luvun alussa töissä OKL:lla, ja pääsin opettamaan silloisessa  Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa  toimineen kesäyliopiston  kasvatustieteen appron kasvatuspsykologian ja kasvatussosiologian osuuksia profeesoreiden Pertti Kansasen ja Juhani Hytösen ohjauksessa.

Koko pieni perhe oli yleensä mukana.  Yhden kesän  olisimme esikoisen Rikun kanssa ihan kahdestaan. Raukka istui kaikki kaikki isänsä luennot.

Yleensä  asuimme kesäyliopiston vuokraamissa asunnoissa ja päivän päätteeksi kiertelimme kaupungilla. Tutuksi Lappee tuli.

Kokemukset luennoitsijana kasvattivat itsetuntoa, ja myös ne kohtuulliset palkkiot tulivat tuolloin  tosi tarpeeseen.

Hieno homma jatkui useita vuosia, kunnes kasvatustieteen osalta saavutettiin saturaatiopiste.

SEURAAVAN kerran minut toi Lappeenrantaan Opekosta  Educodeksi muuttuneen täydennyskoulutusfirman  oppilaitosjohdon koulutusohjelma 2009-2010. Mukana pitkäkestoisessa ohjelmassa oli toistakymmentä rehtoria. Kurssi pidettiin satamassa Kasinon tiloissa. Löysin juuri tuon koulutuksen diat- aika modernia sanoisin. Noilla keikoilla yövyin paikallisissa hotelleissa.

SITÄ seuraava keikan tilasi Mari Routti. Päivänmittaisen valmennuksen teemana oli pedagoginen johtaminen. Vuonna  2017 piipahdin  vielä perusopetuksen ajankohtaiseminaarissa puhumassa pari tuntia opettajan uudesta pedagogisesta roolista.

JA NYT taas täällä.  Vr toi kahdessa tunnissa. Ilman muuta syötiin vaimon kanssa satamassa vedyt. Päivällinen LaLossa- jossa oli koko Lappeenranta yhtä aikaa. Ja yövyttiin  Patriassa, joka ei ole enää se vanha puutalo, jossa jollainen keikalla sain olla.

Kahtena seuraavana perjantaina minulla on ilo valmentaa Lappeenrannan ensi tammikuussa lakisääteiseksi tulevan varhennettun kielenopetuksen ensimmäistä aaltoa vertaiskouluttamisen salaisuuksiin. 

Ei kommentteja: