Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, tammikuuta 04, 2017

Luokanopettajan päiväkirja tulee! Kohta.

Kannen väri onkin keltainen.
LOPPIAINEN on jo pitkään ollut takaraja, jolloin syntyy Luokanopettajan päiväkirja. Aikaa on vielä muutama yö, mutta hyvältä näyttää. Jälleen. Omat kuukausi- ja viikkotekstit ovat valmiit, ja muut kirjan yleiset osat korjausluettu.

Minulla on ollut ilo olla mukana tekemässä jo 28:ää painosta tästä ehkä maamme suosituimmasta opettajien päiväkirjasta. Työryhmä on pysynyt tosi pitkään kasassa. Mukana ovat yhä  Mirja Holste, Pekka Rokka ja  Inger Sundblad.

NUOREMMAT opettajat eivät  tiedäkään, millainen kiusa  päiväkirjanpito 80-luvun lopulle saakka  opettajille oli. Tarkastajat kävivät koululla ja varmistivat, että jokaisen oppitunnin kohdalle oli kirjattu, mitä on opetettu, annetut rangaistukset jne.

TÄNÄÄN päiväkirja on vapaaehtoinen ja  henkilökohtainen;  sitä ei tarvitse luovuttaa lukuvuoden päätyttyä kanslian arkistoihin, eikä sieltä etsitä virkavirheitä. Osa ei enää pidä lainkaan päiväkirjaa. Osa ei saa sellaista tilata koulun rahapulan vuoksi.

LUOKANOPETTAJAN päiväkirja on yksi eniten myytyjä päiväkirjoja. Tarjolla on useita muitakin. Kaikissa niissä on kalenteri ja tilaa muistiin-panoille. Osa on tosi halpoja.

Luokanopettajan päiväkirjan erikoisuuksia ovat  monipuoliset opetustyön suunnittelupohjat ja  valmiit lomakepohjat  oppilaista, koearvosanoista, tukiopetuksesta, kerhotyöstä, hallinnollisista päätöksistä opettajan omista poissaoloista ja esim. määrärahojen käytöstä. Hyvää palautetta on tullut myös monistepohjasta, jolla voi antaa  ohjeita sijaiselle.  Luokanopettajan päiväkirjan  kiitelty  erikoisuus on taas juuri päivittämäni  ”Pykäläviidakko”,  johon olen koonnut  aakkosellisesti hakusanoittain  opettajalle tärkeät säädökset.

Mallejakin on tilattavissa  neljä; kovakantinen tai kierreselkäinen, pieni tai iso.

Jokaisessa Luokanopettajan päiväkirjassa on ollut teema, jota käsitellään kaikilla viikkoaukeamilla. Tämän painoksen teemana ovat peruskoulun vuosikymmenet. Tarkasti ottaen peruskoulun juuria löytyy 1600-luvulta saakka.  Kullekin viikolle on koottu teemasta ajatelmia ja toiminnallisia ideoita tukemaan opettajaa ja hänen luokkaansa. Opettajille muistutetaan, että edellisetkin opettajapolvet ovat tehneet hienoa työtä oman aikansa reunaehdoissa.

Luokanopettajan päiväkirjaa voi tilata netistä osoitteesta www.suomenluokanopettajat.fi
Perusmalli 25 € sis. alv 24% + lähetyskulut.  Kierreselkäinen 27 € sis. alv 24 % + lähetyskulut.

Tilatut kirjat toimitetaan maaliskuussa.  Pidä kiirettä, että saat omasi. Viime vuosina monen kirjamallin  osalta  painos on myyty loppuun. 

Ei kommentteja: