Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, toukokuuta 14, 2016

NPDL tulee. Oletko valmis?

HUIKEA lukuvuosi kouluissa pian takana. Perusopetuksen ops-uudistuksen kirjallinen vaihe alkaa olla voitettu kanta, ja kesän jälkeen alkaa varsinainen reformaatio.

SAMAAN saumaan ainakin suurimmat kaupungit ovat liittyneet kansainväliseen NPDL- tutkimus- ja kehittämishankkeeseen, joka aikuisten oikeasti tuo syvyyttä opsissa vaadittuihin muutoksiin ja myös tikkaat päämäärää kohti.
Ei ihme kun taustalla on sellaisia kovia nimiä kuin  mm. Michael Fullan.

KIINNOSTUS NPDL- hanketta kohtaan on ollut suurta. Onneksi olen ollut eläkkeellä: olen voinut olla Vesa Äyräksen parina sparraamassa Educoden ohjelmissa koulujen johtoa tähän muutokseen. Konseptia on kehitty aidosti koulutusryhmien kanssa, ja palaute on ollut tosi ystävällistä.

NPDL-konsepti on lisenssoitu kansainvälisesti, joten sen timantteja ei saa niin vaan jakaa muille, kuin mukaan projektin ehdoilla lähteville. Mutta oma näkemykseni on, että tässä on ideaa.

KEVÄÄN VIIMEINEN - jo toisen aallon- koulutussetti pidettiin Kirkkonummella päättyvän viikon torstaina ja perjantain. Paikalla oli rexejä Uudenmaan Kuuma-kuntien alueelta- mutta myös Lappeenrannasta. Huikea ryhmä. Innostusta, vastuunottoa ja ymmärrystä.

ENSI VIIKON torstaina saa reissata vielä kerran  Lahteen-  toisen kerran tässä NPDL:ssä lähetystehtävässä. Nyt Lahti haluaa, että kaikki rexit tietävät, mistä on kysymys. Hieno päätös.

SITTEN tulee kesätauko.


Ei kommentteja: