Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Hölmöläiset tulevat- olethan mukana!

KUVA: Hölmöläistarinat voivat olla myös aika hurjia. Kuten tarina miehestä, joka pani päänsä karhunpesään. Oppilastyö vuodelta 2005.

AURORAN KOULU on siis oppimiskeskus. Seuraava koulutushankkeemme on Iso Hölmöläistapahtuma-sparrauspajat. Pajat järjestetään tiistaina 29.1.2008 klo 14-17 Auroran koululla. Oma koulumme on valinnut tämän vuoden kevätjuhlien teemaksi nimenomaan Hölmöläiset, ja juhlimme kesän tuloa tiistaina 13.5. 2008 Pikku Auroran tiloissa isolla joukolla. Kutsumme projektiin kaikki Espoon koulut, ja erityisen lämpimästi Bembölen aidon Hölmölän alueen koulut. Tapahtuma on osa Espoon 550-vuotsijuhlintaa.

TI 13.5. 13.-18.5.Hölmöläiset - Bembölingarna juhlatapahtuma. Kaikkihan tietävät että oikeat hölmöläiset asuvat Espoossa. Mutta tietävätkö kaikki etteivät Hölmöläiset olleetkaan hölmöjä, vaan varsin viisaita ihmisiä, joilla oli rohkeutta kokeilla uusia asioita? Oikeastaan hölmöily ei edes ole kovin vaarallista. Kaikki mokaavat joskus. Tärkeää on osata nauraa itselleen. ”Hölmöläiset – Bembölingarna” on tapahtumakimara, jonka toteuttajina ovat espoolaiskoulut, päiväkodit, yhdistykset ym. toimijat etenkin Bem-bölen eli alkuperäisen Hölmölän alueelta. Taidetalo Pikku-Aurorassa on esillä Pirkko-Liisa Surojegin Hölmöläiskuvitusten lisäksi lasten kuvataidetöitä. Tiistaina 13.5. vietetään suurta Hölmöläisjuhlaa. Hölmöläisviikkojen ohjelmasta ilmestyy huhtikuussa oma esite.


Laitan rexeille seuraavan tiedotteen:

Iso Hölmöläistapahtuma-sparrauspajat

Kaikki Hölmöläiset tulevat Espoossa kaapeista ulos tiistaina 13.5.2008. Päätapahtumaa vietetään taidetalo Pikku-Aurorassa.

Kouluja, joista löytyy hölmöläistaiteesta innostuneita, kutsutaan sparraustilaisuuteen tiistaina 29.1. 2008 Auroran koululle klo 14-17. Sparrauspajassa perehdytään hölmöläiskulttuuriin asiantuntijoiden alustusten pohjalta. Osallistujille esitellään ainakin 100 konkreettia ideaa tuottaa hölmöläistaidetta. Käännämme yhdessä lasten kanssa toiminnallisesti hölmäläistarinoita eri taiteiden kielille. Rakennamme projektiverkon hölmöjen kesken. Mukaan lähtevillä kouluille on luvassa hölmöläismateriaalia ja sparraajien ohjaustukea. Pääkouluttajina toimivat Jukka Jokiranta ja Martti Hellström

Projektiverkon toinen sparrauspaja

Projektiverkon toinen sparrauspaja pidetään Auroran koululla tiistaina 1.4 2008. Tässä toisessa pajassa hiotaan
suunnitelmia ja sovitaan tarkemmin toukokuun tapahtuman työnjako ja vastuut. Tapahtuman tiedotustyötä vetää erikseen Pikku-Auroraan palkattu tuottaja.

Suuri Hölmöläistapahtuma

Koulujen lisäksi suureen Hölmöläistapahtumaan tiistaina 13.5.2008 osallistuu päiväkoteja ja espoolaisia yhdistyksiä. Pikku-Auroraan kootaan hölmöläisnäyttely. Pihalle rakennetaan esiintymislava tarpeellisine vekottimineen.

Sydemellisesti tervetuloa, kaikki hölmöt!

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 23.1. 2008 mennessä Hölmöläisprojektiin osoitteella martti.hellstrom@espoo.fi

Ei kommentteja: