Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, huhtikuuta 08, 2024

Kouluvaarin terveisiä 8.4. -24


  T änään taas hommissa. Viime viikolla kouluvaari-päivä jäi väliin. Nyt oli kaunis ja lämmin kevätpäivä, ja meitä vaari-mummuja oli kolme. Ja ajatella.  Koulua on enää kahdeksan viikkoa. Niin se aikaa menee.


 



Startattiin taas turvallisesti katsomalla päivän ohjelmaa ja vähän kauemmaksikin. Toukokuussa on tulossa kaksi retkeä: Laaksolahden urheilukentälle ja Teatteri-museoon.

Nyt oli ekaksi suomea. Treenattiin sanaluokkia. Kolmannella on tunnistettava jo substantiivit, verbit, adjektiivit ja persoonapronominit. Kouluvaari sai hakea kitaran ja drillattiin pronomineja rockin avulla. Tulossa on pian koe, ja ope antoi lukutärppejä.

Välitunti oli paikoillaan 9.45-10. Lapset ulos ja ne aikuiset, joilla ei ollut valvontavuoroa saivat kahvitauon.

Sitten alkoi musiikkitunti. Pääosa lauloi oman open kanssa luokassa, ja pöytäkunta kerrallaan treenasi musaluokassa kouluvaarin kanssa rumpu-komppia: Taa-taa- ti-ti-ti ti. Kaikilta onnistui viisi sarjaa oikeassa rytmissä. 

Lounaaksi oli pestokanaa. Maistui. Ja sitten pikkuhuilaushetki luokassa.



Ypin tunnilla tutkailtin kevättä ja perhosia. e-kirjasta katsottiin uudet asiat ja kirjattiin tärkeimmät asiat  vihkoon. Bonuksena  integroitiin kuvataidetta. Syntyi hienoja kuvia perhosista.    


Aamupäivä oli klo 12.05 paketissa ja haukkamaan raikasta happea. Paitsi sisäfutiksen ja kirjojen ystävät. Kouluvaarilta hoitui  pikaisesti auton siirto K-kaupalta koulun  parkkipaikalle.  

Tänään jumpassa oli vuorossa kuntopiiri.  Yhdessä oppilaiden kanssa rakentui monipuolinen kuntoilurata, ja lihakset venyivät ja hiki virtasi.

Päivän pisteena oli puolikkaan ryhmän matikan tunti. Nyt opeteltiin kertomaan yksinumeroisella kertojalla kaksinumeroinen kerrottava allekkain. Hienosti meni. Ja kun kolmen sivun homma laskuja  oli valmis, sai palkinnoksi tovin ihan omaa aikaa. Pukeutumaan ja kotiin  lähdettiin tasan klo 14.15 iloisin mielin. Hyvä(ä)  päivä(ä) !

Kiitoksia taas Auroralaisille ja 3N-luokalle mukavasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla- 

 

Ei kommentteja: