Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, huhtikuuta 22, 2024

Kouluvaarin terveisiä 22.4.

















  T änään oli taas vähän viileämpi ja märempi päivä. Kvartetti vaari-mummuja oli lämpimästi paikalla. Ajatella nyt on jo viikko 17. Kesään siis vain 6 viikkoa.


 



Viikon startti. Yksi oppilas poissa, muut paikalla. Käytiin läpi päivän monipuolinen ohjelma.  

Noora- ope lähti infon jälkeen vetämään Auroran koulun kevät-näytelmän pääroolien harjoituksia. Ympäri taloa näkyi, että prosessi etenee ja valmista tulee pian. Ruokasalissa oli bändikamat paikallaan. Lavasteita tehtiin eri puolilla taloa. Itse esitykset ovat lauantaina 4.5.  

Luokkaan saatiin vastuunkantavaksi opettajaksi Mirva. Meitä oli kaksi muuta aikuista vielä jelppaamassa. Ilmankos lukemisen ymmärtämistä sparraavat tehtävät sujuivat:-).Ja värikynät tulivat siinä sivussa teräviksi. Tunti päättyi tosi hauskaan Mirvan vetämään rytmiharjoitukseen.


Ja sitten lapset ulos haukkaamaan happea 9.45-10.  

Noora palasi luokkaan hiomaan  kevätjuhlalauluja, ja  kouluvaari treenasi erilaisia rumpukomppeja pöytäryhmittäin. Ainakin yksi tyttö oli parempi kuin kouluvaari.

Lounaaksi oli makaronia ja jauhelihaa ja salaattia. Nakkikastike oli peruttu koko kaupungissa harmillisesti sattuneen valmistusvirheen vuoksi. Kun lasten masu oli täynnä, kouluvaari jatkoi treenausta vielä muutamien oppilaiden kanssa. Muut pääsivät omaan luokkaan. 


Ypin tunti integroitiin iltapäivällä liikuntaan. Sen sijaan nyt mentiin kirjastobussille palauttamaan jo luettuja kirjoja ja lainaamaan taas uusia. Tovi omaa lukemista, ja sitten ope jatkoi Eemelin seikkailujen ääneenlukemista.


Siestalla pääosa oppilaista oli ulkona. Pieni osa viihtyi hyvin kirjastossa, ja osa myös salissa koripallotreeneissä. 

Kouluvaari kävi siirtämässä autonsa ja nappasi samalla kaupasta vielä lämpimän hampurilaisen- iltapäivään kun oli tulossa haipakkaa. 
 
Jumpassa oli teemana karttakävely. Nyt  tehtiin reipas kävelyretki pikku sateessa ja samalla harjoiteltiin pienryhmissä lukemaan kartasta, missä mentiin. Hyvin osattiin. Harjoittelu jatkuu huomenna.

Puolet luokasta oli tullut kouluun jo klo 8.15 opiskelemaan pistettä, suoraa ja janaa. Loput harjoitteli nyt samaa jumppatunnin jälkeen. Hyvin meni, vaikka asia oli  aika vaativa. Muutama pyysi apua, mutta sitä vartenhan siellä ollaan.

Kiitoksia taas Auroralaisille ja 3N-luokalle mukavasta koulupäivästä. Nähdään ensi viikolla. 

  

Ei kommentteja: