Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, marraskuuta 25, 2023

Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 22.11.

Kasvun ja oppimisen lautakunnalla oli marraskuun toinen  kokous keskiviikkona 22.11. Kolmas kokous on jo ensi viikolla.

Demareista paikalla  olivat Martti ja Heini. Kokousasiat juoksutettiin läpi 2,5 tunnissa. Vaikein asiakohta oli odotetusti Komeetan koulutiloista luopuminen.  Mutta vaihtoehtoja ei ollut. Varhaiskasvatus tarvitsee tiloja.

Henki oli jälleen hyvä. Yhdessä myös harmaannuttiin varhaiskasvatuksen tilapulatodellisuudesta.

Uusi lukio Espooseen

Lautakunta hyväksyi omalta osaltaan  Länsi-Espoon lukion hankesuunnitelman. Uusi koulu tullaan rakentamaan Keraan  - jälleen ahtaalle tontille ja vasta vuosien kuluttua?  Omia liikuntatiloja sinne ei saada. Puheenjohtaja haluaisi että lukion ottaisi teemakseen Itämeren. Lautakunta ei pannut vastaan, mutta muidenkin vaihtoehtojen selvittelyä toivottiin.


Ensi lukuvuoden työ- ja loma-ajat


Nyt tehtiin myös  päätös  koulujen ( ja esiopetuksen)  lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-ajoista. 

  • Syyslukukausi to 8.8.2024 - pe 20.12.2024 
  • Syysloma ma 14.10.2024 - pe 18.10.2024 (viikko 42) 
  • Joululoma la 21.12.2024 - ma 6.1.2025
  • Kevätlukukausi ti 7.1.2025 - la 31.5.2025 
  • Talviloma ma 17.2.2025 - pe 21.2.2025 (viikko 8) 


Lukion ylimmän luokan koulutyö päättyy to 6.2.2025


Suomenkielisillä peruskouluilla ja lukioilla on halutessaan mahdollisuus korvata yksi työpäivä lauantaityöpäivällä. Lauantaityöpäivänä noudatetaan sen päivän lukujärjestystä, joka vaihdetaan vapaaksi.


Komeetan toimipisteen käytön päättyminen


Pitkään lautakunnassa pyörineen Komeetan koulun tilojen kohtalo ratkaistiin. Koulun toiminta päättyy, ja  seuraavaksi käynnistetään purkuprosessin suunnittelu.  Toimipisteessä tänä lukuvuonna opiskelevat oppilaat sijoitetaan Kuitinmäen yhtenäiseen peruskouluun 1.8.2024. Lautakunta toivoi, että Kuitinmäen koulun opetusresurssit varmistetaan.  jos opetusryhmistä tulee epätarkoituksenmukaisen kokoisia. omeetan toimipisteessä tällä hetkellä vuosiluokilla 1–5 opiskelevia oppilaita. Niinikään valmistellaan´muutoksia koulun kieliohjelmaan: jotta Ranskan opiskelua voidaan jatkaa. Nyt Komeetassa opiskeleville annetaan ylimääräinen mahdollisuus hakea toissijaiseen kouluun ,


Eräiden pienien  päiväkotien toimintaa päättyy


Tehtiin myös päätös eräiden pienien huonokuntoisten päiväkotien  toiminnan lopettamisesta.


Osavuosikatsaukset katsastettiin


Lautakunnan kokouksessa käsiteltiin myös vuodelta 2023 talousarvion ja strategian osavuosikatsaukset. Lautakunta edellytti varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ylitykset katetaan (= hyväksytään)  osavuosikatsaus 3 käsittelyn yhteydessä, kuten valtuuston kokouksessa on päätetty.,


Budjettisopu


Jo kokouksen aluksi kuultiin esitys saavutetusta budjettisovusta. Jos neuvottelukunnan päätös hyväksytään joulukuun valtuustossa, peruskoulujen opetuksen taso pysyy ennallaan. Lukioista joudutaan vähentämään kursseja. Varhaiskasvatuksen tilanne jatkuu kireänä.


Ei kommentteja: