Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 02, 2017

Usein ensimmäisenä - pieni lisäpainos myynnissä

JUURI nyt, kun peruskoulua ollaan taas uudistamassa, on tärkeää tietää, mistä on tultu.  Espoon perinneseura ry on ottanut pienen,  toisen painoksen opetusneuvos Atso Vilkkijärven muistelmista. Hänellä oli keskeinen rooli, kun Espoo siirtyi peruskoulujärjestelmään 40 vuotta sitten vuonna 1977.

Itse asiassa seuratessaan Atson elämää teos piirtää lukijalle kuvaa suomalaisen koulun matkasta 1940-luvun supistetuista kansakouluista moderniksi kansainvälisesti arvostetuksi nykyjärjestelmäksi.

Vilkkijärvi toimi Espoossa opetuspäällikkönä vuodet 1974- 89. Vuonna 1989 hänet valittiin Espoon koulutoimenjohtajaksi. Tätä tehtävää hän hoiti menestyksekkäästi 11 vuotta.  Eläkkeelle hän jäi vuonna 2000. Samana vuonna Tasavallan Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle opetusneuvoksen arvonimen.

Teos on jatkoa Espoon perinneseura ry:n aikaisemmin julkaisemille koulumuistoille, ja se avaa niihin erilaisen, kokeneen koulumiehen näkökulman.

Jos haluat varmistaa, että saat teoksen, voit laittaa minulle viestiä: marttifi@gmail.com  Kirja on myös 20 €:n hintaan myynnissä Espoon perinneseuran nettikauppassa. Tässä linkki: http://espoonperinneseura.net/shop/

Ei kommentteja: