Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 03, 2017

Hyvää Auroran päivää!

ESPOOSSA on hiljan syntynyt  Träskandan kartanon ystävät ry. Yhdistyksen puuhamiehenä on Jari Kujala. Yhdistys  haluaa pelastaa Träskandan kartanon kansalaiskäyttöön a on tästä syystä tehnyt myös kuntalaisaloitteen. Allekirjoituksia on jo yli 2000. Niitä kerätään tapahtuman yhteydessä. Aloitteen voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla myös netissä.

Aloite löytyy osoitteesta: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3045

Yhdistys tekee yhteistyötä mm.  Espoon perinneseuran kanssa (jonka vanha nimi oli muuten Espoo  perinnesyhdistys  Aurora). Perinneseuralla on lisäksi oma aktiivinen Aurora-työryhmänsä, jonka tavoitteena on saada Aurora Karamzinille omaa liputuspäivää.

Träskandan kartanon ystävät ry.  järjestää sunnuntaina 12.3. klo 11-16  Auroran nimipäiväjuhlan kartanossa. Ohjelmassa on klassista musiikkia, luentoja  ja kello 15 Aurora-leivoskilpailun julistus. Kahvila on auki.

Paneeli

Kello 15.15 alkaa paneeli, jossa heitetään viestikapulaa poliittikoille Träskandan kartanon tulevaisuudesta. Paneeliin on kutsuttu neljä kuntavaaliehdokasta: Martti Hellström (sd), Sirpa Hertell (vihr), Jaana Jalonen (kok) ja Yrjö Rossi (Kesk).

Auroran koulun perinteinen Aurorapäivän tapahtuma
JO lauantaina 11.3. Auroraa juhlii  myös Auroran koulu klo 10.30 -13.  Puuhapäivän ohjelmaan kuuluu toimintapisteitä, kasvomaalausta, kirpputoria, löytötavaratori, bändiesityksiä, makkaranpaistoa...
Tapahtuman järjestää Auroran Koti ja Koulu ry.

Auroran päivän tempaus  järjestettiin ensimmäisen kerran  Lippajärvellä  jo 1980-luvulla. Sen ideoivat nyt jo poisnukkuneet rehtori  Raita Karvinen ja emäntä Ilse Sundelin. 1990-luvun alussa tapahtuma herätettiin  henkiin, ja se on noista ajoista lähtien järjestetty joka vuosi - jopa koulun diasporien aikana. Kahden vuoden tauon jälkeen tapahtuma on taas Lippajärvellä.

WANHA Martti- rehtori toivottaa kaikille  auroralaisille ja muillekin Auroran ystäville mitä upeinta kevättalven päivää!   Ottakaa mukaan hyvä mieli ja paksu lompakko. 

Ei kommentteja: