Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, huhtikuuta 28, 2013

R.I.P. Auroran vanha koulurakennus ?

HIEMAN haikea olo. Auroran koulu siinä muodossa, johon minä sain tulla syksyllä 1989 rehtoriksi, on 24 koulupäivän jälkeen tiensä päässä. Vanha päärakennus vuonna 1981 rakennettuine puu-siipineen jäänee kummitus-taloksi. Käytännössä siellä käydään vain syömässä ja pitämässä muutamia ainetunteja.

ENSI lukuvuoden ajan leikin kahden koulun yhteistä rehtoria. 1.-3.-luokat jatkavat koulun vuosina 2004 ja 2008 rakennetussa parakissa tosi ahtaissa tiloissa. 4.-6.-luokat matkaavat päivittäin bussilla Kalajärvelle. Ahdasta tulee olemaan sielläkin. Aurorassa vuosien aikana kehitetty toimintakulttuuri jatkunee yksinkertaistettuna parakissa, mutta Kalajärvellä on syytä sopeutua emokoulun toimintatapoihin. Moni asia on ajateltava uudella tavalla.  Monesta hyvästä on aika luopua.

MUTTA ei auta itku markkinoilla. Seuraavien viikkojen aikana on yhdessä henkilökunnan kanssa organisoitava asiat, mm. muutto. Lista auki olevista asioita on pitkä (esim. kansliapalvelut, oppilashuollon tilat, monistus, puhelimet...). Neuvoteltavaa riittää. Kunhan  vain tietäisi, keiden kaikkien kanssa:-). Ja onneksi on työn alla koko koulun näytelmä Ronja.

Ei kommentteja: