Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, huhtikuuta 09, 2013

Koulun pelisäännöt selviksi

Mediatiedote
Julkaisuvapaa heti.

Luokanopettajaliitto tukee OAJ:n vaatimuksia purkaa Helsingin opetusviraston päätöstä erottaa Alppilan yläkoulun opettaja. Liitto katsoo asiassa toimitun yksittäisen opettajan ja koko maan opettajakunnan arkipäivän työtä vaikeuttavalla tavalla. Luokanopettajaliitto vaatii selviä pelisääntöjä koulun kurinpitokäytänteiden toteuttamisesta opettajien ja oppilaiden turvallisuuden ja koulunkäynnin varmistamikseksi.

Luokanopettajaliitto on huolissaan siitä, että myös alakouluissa oppilaiden väkivaltainen ja epäasiallinen käytös on lisääntynyt rajusti. Kymmenet opettajat ovat jatkuvasti mustelmilla oppilaiden aiheuttamien tekojen seurauksena. Pääkaupunkiseudulla tehtiin viime vuonna lähes 2000 ilmoitusta vaara- ja uhkatilanteista koulussa. Sama tilanne on lisääntymään päin myös muualla Suomessa. Opettajat saavat kokea myös solvaavaa käytöstä aivan liian usein.

Luokanopettajaliitto haluaa palauttaa opettajan ja aikuisen kunnioittamisen periaatteet kouluun ja vaatii lainsäädännön määrittelemään koulun pelisäännöt sellaisiksi, että jokaisella koulussa toimivalla on mahdollisuus turvalliseen ja asialliseen toimintaympäristöön. Yksikin väkivaltainen teko tai loukkaava käytöstilanne on liikaa.

Matti Sippola
puheenjohtaja
Luokanopettajaliitto ry

Ei kommentteja: