Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 06, 2007

TIP - kohti kustannusneutraalisuutta

KUVA: TIP.koordinaattorimme Sari Törrönen esittelee hanketta syksyn alussa Koti & Koulu ry:n kokoksessa.

EILEN maanantaina koululla piipahti Turvallisen iltapäivän idean äiti, kansanedustaja, valtuutettu ja suomenkielisen opetuslautakunnan puheenjohtaja Sanna Lauslahti. Hän teki kokeilusta juttua Uusi Espoo-lehteen. Tällä hetkellä hanke voi hyvin. Lasten osallistuminen hankkeen eri toimintoihin kasvaa edelleen, joten kysyntää tällaiselle toiminnalle on mitä ilmeisimmin ollut. Mukana eri aktiviteeteissa on jo yli 1/3 koulun oppilaista - ja kun mukaan lasketaan vanhempien järjestämään iltapäivätoimintan osallistuvat lapset, niin noin puolet oppilaistamme on iltapäivisin aikuisten ohjauksen piirissä. Se on turvallista.

HANKKEEN ensimmäisen vaiheen ajan aamukerho, leikkikenttätoiminta sekä koulun oman henkilökunnan vetämät kerhot ovat olleet perheille maksuttomia. Välipala- ja ulkopuolisten tahojen vetämä kerhotoiminta ovat olleet alusta saakka maksullisia.

ESPOON KAUPUNGINVALTUUSTO on jo hankkeen suunnitteluvaiheessa edellyttänyt, että Aurorassa kehitellään kahden lukuvuoden aikana malli turvalliselle iltapäivälle, joka olisi kustannusneutraali. Tällä hetkellä turvallinen iltapäivä "tuottaa tappiota" noin 46 000 euroa/vuosi. Se on perusteltua kokeilun alkuvaiheessa, mutta lopullisen mallin kohdalla näin ei voi olla.

Tavoitteenamme onkin jo kevätlukukaudeksi löytää keinoja, joilla hankkeesta saamamme tuotot kattaisivat yhä enemmän toiminnasta aiheutuneita kuluja. Toiminnasta on joko alettava periä maksuja tai sitten meidän on löydettävä muita keinoja saada sisään rahaa. Yksi vaihtoehto- joka on mahdollista syksystä 2008 alkaen- on liittää nyt vanhempien organisoima ja TIP-hankkeen iltapäivätoiminta toisiinsa. Yhdistämällä toiminnat saataisiin monia synergiaetuja. Jos käytössä olisi usea vetäjä, voitaisiin järjestää myös rinnakkaisohjelmaa.

TIP-TOIMINTAAN osallistuvien lasten vanhemmille lähetetään tänään linkki nettikyselyyn, jonka avulla keräämme kotien näkemyksiä eri toimintojen oikesta hintatasosta. Vastaukset otetaan huomioon, kun kehitämme kokeilua valtuuston asettamiin suuntiin.


KUVA: Kysely toteutetaan yhteistyökumppanimme Kotisivukoneen nettisivuilla käytössä olevalla "lomake"-ohjelmalla, joka laatii vastauksista suoraan yhteenvedot. www.kotisivukone.fi

Ei kommentteja: