Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 06, 2021

Duunissa. Työpaikalla. Oikeesti.

 

Sain viime vuoden elokuus-sa tosi kivan keikan: kirjoittaa Omnian kronikka. Omnia on Es-poossa ja globaalisti toimiva sekä nuorten että aikuisten koulutuskei-das ja vielä enemmänkin. 

Deadline tekstille on kesäkuun alussa. On ollut hienoa sukeltaa ammatillisen koulutuksen histo-riaan. Olen kaivellut tietoja aina 1600- luvulta  tähän vuoteen saakka. 

Nyt kun lähinnä kirjallisuuden pohjalta on syntynyt kotona maaten  noin 250 sivua raaka- tekstiä, oli huikeaa päästä duuniin ihan työpaikalle, Omniaan Kirkkokadulle.

Haastattelimme Sampo Suihkon kanssa kolmea Omnia konkaria ja about 40 vuoden mittaisen historian silminnäkijää. Miten he ovat tuon matkan kokeneet ja tunteneet. Millaisia neuvoja he antaisivat seuraavaa 10 vuotta varten. Omnian entinen oppilas Sami videoi ja äänitti haastattelut. Niistä saadaan huikeita sitaatteja kirjan lisäksi 2.6. 2021 striimattavaan Espoon Työväen-opiston 90 minuutin etäluentoon, jonka työnimenä on "Omnian tuhkimotarina".

Omnian tuhkimotarina?
Omnian ja suomalaisen koulutuksen historiaa 1980-luvulta nykypäivään 
Ajankohta: Ke 2.6. klo 16-17.30Paikka: Sampola, Omnia Kirkkokatu 16
Tilaisuudessa luomme katsauksen Omnian koulutuskuntayhtymän koko-naisuuteen Espoossa. Miten Omnia on kehittynyt yksittäisistä ammattikouluista monialaiseksi koulutuksen- ja työelämän kehittäjäksi? Omnia on nykyisin ammatillisen koulutuksen ja osallistamisen keskus, innovaatiokeskus, vapaan sivistystyön kurssien tarjoaja, aikuislukiokoulutuksen osaaja ja nuorten osallisuuden vahvistaja. Omniaa kuvastavat nykyisin myös vahva kansain-välisyys, koulutusvienti sekä osaamisen jakaminen laajalla koulutuskentällä. 
  • Minkälainen yhteiskunnallinen ilmapiiri ja toisaalta poliittinen ilmasto on mahdollistanut tällaisen muutoksen? 
  • Mitä se on vaatinut muutoksen arkkitehdeiltä? 
  • Mikä on mahdollistanut toimimisen jatkuvan ja elinikäisen koulutuksen ja oppimisen puolesta?
Tule kuulemaan ammatillisen koulutuksen ja espoolaisen sivistyksen tarinaa Omnian pitkäaikaisen koulutuskuntayhtymän johtajan Sampo Suihkon sekä espoolaisen koulutus-asiantuntijan, opetusneuvos Martti Hellströmin kertomana. Tilaisuuden juontajana toimii Omnian viestintäjohtaja Päivi Korhonen.

Yleisö voi osallistua tilaisuuteen lähettämällä kysymyksiä etukäteen sähköpostilla osoitteeseen: tyovaenopisto.yhteiskunta@omnia.fi tai tilaisuuden aikana chatin kautta.
Osallistujille lähetetään liittymislinkki sähköpostitse muutama päivä ennen tilaisuutta. 


SITÄ sai oikein mennä duuniin työpaikalle. Nähdä ihmisiä. Ja pukeutua ihmisten vaatteisiin verkkarien sijaan. Edellisestä kerrasta onkin aikaa yli 13 kuukautta. Elämä taitaa voittaa.

Ei kommentteja: