Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 10, 2014

Rexin paikka haussa.

Opettaja-lehdessä oli tänään Espoon ilmoitus, jossa haettiin uusia rehtoreita ja opettajia. Listalla on myös Auroran koulun rehtorin paikka.

MUISTAN oikein hyvin, kun Auroran koulun rehtorin virka oli edellisen kerran auki tammikuussa 1989. 25 vuotta sitten- kuin se olisi ollut eilen. Olavi Lamberg oli tuolloin  jäämässä eläkkeelle.

Tuohon aikaan  sekä opettajat että johtokunta haastattelivat kandidaatit. Ja meitä oli paljon. Nimeltä muistan kilpakumppaneista myöhemmin komean rexin uran yläkoulussa tehneen Rainer Orpanan ja vastaavasti hienoa työtä alakoulussa yhä tekevän Jukka Karhulan. Päätöksen teki silloinen koululautakunta.

PROSESSI on tänään toinen. Lausuntoja ei pyydetä johtokunnalta, eikä opettajakunta saa kutsua hakijoita haastateltavaksi. Päätöksen tekee (niin olen ymmärtänyt) opetustoimenjohtaja. Jossain vaiheessa oli tapana, että koulu sai esittää toiveita uuden rehtorin osaamisalueista. En tiedä, toimitaanko niin enää.

Kesällä  tulee joka tapauksessa täyteen  25 lukuvuotta rexinä. Upeita, upeita vuosia. Paljon hienoja muistoja. Nyt on oikein oikea aika tehdä uudelle rehtorille tilaa. 

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haikeaa on . Saappaitasi on vaikea täyttää.

Martti Hellström kirjoitti...

Kiitos, Anonyymi. Haikeaa on omassa päässäkin.

Kun katson rehtoreista syksyllä otettua potrettiä, olen virka-iältäni ihan vanhimpien joukossa. MInua pidempään näissä hommisa ei ole tainnut porukasta olla kuin Juvanpuiston rexi, ja hänkin on ollut rexinä uransa aikana kolmessa eri koulussa.

Kaikki muut nykyrexit ovat tulleet entisten kollegojeni tilalle (tai uusiin kouluihin). Aina uusina ja erilaisina kuin edeltäjänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ikävää, jos opettajakunta ei saa tutustua hakijoihin :( Eikö se kuitenkin olisi tätä päivää...?

Martti Hellström kirjoitti...

Anonyymille. Niin on. Mutta näin nykyään toimitaan. Rehtori ymmärretään osaksi johtamisjärjestelmää, jossa oleellisemppaa on luottamus yläkerran kuin alakerran suunnasta :-)

Anonyymi kirjoitti...

No se nyt vasta olisi, jos alaiset saisivat osallistua esimiehen valintaan?...antaa asiasta jotainymmärtävien suorittaa valinta. Huti voi silti tulla, muttei toiv.niin paha.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö Sunan Miettinen ole myös ollut siellä jo melkoisen kauan?

Martti Hellström kirjoitti...

Totta. Pentin lisäksi myös Postipuun Auli.

Martti Hellström kirjoitti...

ja Aarnivalkean Marjatta.