Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 21, 2014

Luokanopettajan päiväkirja. 25 kerran.

Pykäläviidakko on yksi Lo-päiväkirjan osio, jotka tekevät siitä uniikin.
Montaa muuta asiaa voi kopioida.
LUOKANOPETTAJAN päiväkirjaa on nyt tehty 25 vuotta. Hurja aika!

Muistan oikein hyvin ensimmäiset neuvottelut WeeGeellä Tapiolassa. Neuvottelukumppanina oli Sirkka Suomi-Vihonen.  Ensimmäisten painosten nimi taisi olla Opettajan päiväkirja.

Ja  muistan senkin, kuinka noin 3000 kpl:een myynti ei kustantajalle riittänyt. LO-liitto joutui etsimään uusia tapoja julkaista päiväkirjaa. Vuonna 1997 liitto julkaisikin päiväkirjan ensim-mäisen  kerran ihan yksin.

Lukuvuonna 1992-93  päiväkirjaan lisättiin §-viidakko, jonka päivittämisestä olen vastannut alusta alkaen. Se on hakusanoittain toimitettu versio voimassa olevista laeista. Ensimmäinen viidakko ilmestyi paljon ennenkuin Finnlexia oli olemassa. 1990-luvulla säädöksiä muutettiin yhtä päätä, ja muistan, kuinka  leikkasin ja liimasin niistä A3-paperiversioita. Ensimmäiset §-muutokset julkaistiin  Luokanopettaja-lehdessä vuonna 1993.

§-VIIDAKKOA on päivitetty yli 20 kertaa. Lähetin juuri uusimmat tekstikorjaukset  §-viidakosta taittajalle. Niitä olikin paljon. Vähän haikeaa. Voi olla, että tämä on tiimimme viimeinen painos.

Ei kommentteja: