Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, kesäkuuta 04, 2013

Lukkaria oikein vanhanaikaisesti

PÄIVÄ on jo pitkällä. Olen tehnyt koulutöitä kotona. Tein lukkaripohjia itselleni, koska päivän rytmitys vaihtuu sekä Kalajärvellä että Aurorassa.

AURORASSA siesta lyhenee 15 minuutilla 75 minuutista 60 minuuttiin.  Opettajien määrä on pikkulasten koulussa niin pieni, että heitä ei riitä muutoin välituntivalvontoihin. Näin menetämme mahdollisuuden siesta- kerhoihin- mutta ei niille ole tilojakaan.KALAJÄRVELLE menevien luokkien lukkari muuttuu paljon enemmän. Siestaa ei ole lainkaan. Päivässä on kolme 15 minuutin välituntia ja kaksi 5 minuutin siirtymää.  Tunti nro 4 on kaksiosainen, välissä käydään syömässä. Bussien vuoksi päivän ensimmäinen tuntia alkaa  ja päivän viimeinen päättyy joustavasti bussiaikataulujen mukaan.

KOKEILENKIN tällä kertaa tehdä lukkarit ihan käsipelillä, sinitarralappusilla.


KELLO on 16.38, ja jälleen kotona. Ehdin olla vähän toista tuntia konttorilla. Hyväksyin virkavapauksia ja panin maksuun sijaisten palkkioita. Klo 14.15- 15.45 oma esimieheni, hallintopäällikkö Tapio Erma piti kesäkeskustelutuokion minulle, Leilalle ja Paavolle. Kahvia, karjalanpiirakkaa ja leppoisaa johtamiskeskustelua. Erma pitää vastaavia keskusteluja viisi.

Tänään sain  moikata mm. Lehikoisen Ismoa ja Konstin Seijaa, jotka siivosivat luokkiaan. Kantolan Kai kertoi, että oli lähellä, ettei Aurorassa olisi siirrytty keskuskeittiöstä tuotuun ruokaan. Onneksi ei.

Päivän saldo: yksi uusi oppilas.


Ei kommentteja: