Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, syyskuuta 29, 2023

Kouluvaarin Uutisia 29.9.

 












Kouluvaaripäivä oli tällä viikolla vanha tuttu perjantai ja vapaaehtoistyövuoro klo 9- 13.30


 K  yllä se syksy on, vaikka välillä lämmittääkin. Taisin tänään olla ainoa kouluvaari/-mummo. Mutta nyt apuna oli  myös talon  uusi vahtimestari. Hieno juttu.







  • 3N-luokan ekalla yhteisellä tunnilla käytiin läpi päivän ohjelma. Tosi hyvä tapa. Eka tunti oli suomea ja nyt harjoiteltiin riimitystä tyyliin Tero-terävä. Hyvin meni, ja sanaparit naurattivat. Kouluvaari sai  teroitella taas kynät.
  • Sitten oli  välkkä, ja opettaja riensi valvontaan. Kouluvaari valvoi, että kakki pääsivät ulos, ja pääsi sitten kahville juttelemaan maikkojen kanssa.
  • Välkän jälkeen harjoiteltiin ensimmäistä kertaa vähän pidempiä vähennyslaskuja (esim. 689-314-124 =). Ensi viikolla on matikan koe. Hyvin ja pian oivalsivat, kuinka temppu tehdään. Luokassa oli myös auttamassa taitava koulunkäynninohjaaja Samar Mesleh.
  • Lounaaksi oli kalapuikkoja, perunaa, salaattia ja kastiketta. Maistui lapsille. Omaan tahtiin tehtiin tilaa uusille ruokailijoille, ja mentiin  luokkaan, jossa katsottiin Samarin ja myöhemmin kouluvaarin  valvonnassa lapsille sopivaa leffaa. 

Ennen siestaa vielä taiteiltiin. Ulkoa haettiin vihreitä lehtiä vesiväreillä koristelluille aluspapereille ja vörjättiin myös niitä. Komeita töitä pantiin kuivumaan.

Siestalla mentiin riemulla ulos.  Kouluvaari meni siirtämään autoa, ettei saa parkkisakkoa.

Päivän viimeinen tunti oli katsomusaineita. 3N-luokassa kerrottiin tarinaa  Jaakobista ja Eliaasta ja puhuttiiin vajaavista aiheista;: petoksesta, vihasta, kostosta ja keinoista rauhoittaa itseään. Kouluvaari sai rapsutella kutiavan oppilaan selkää.  Tunnin loppuun mahtui vielä veikeä leikkikin.


Vanhemmat saivat seurata  opetusta


Auroran koululla oli ollut eilen koko koulun ja luokkien vanhempainilta. Tänään vanhemmilla oli mahdollisuus tavata aamulla koulun johtoryhmä klo 8-9 ja sitten seurata omien lastensa luokkien opetusta. Aikataulu sopi puolelle kymmenelle 3N-luokan huoltajalle, ja opettaja sijoitti heidät eri ryhmien  pöytäkuntiin. Oli hauskaa seurata, kuinka hienosti aikuiset ja lapset keksivät nimi-riimejä,

Juuri näin. Avataan koulun arkea kotiväelle.  

Kiitoksia Auroran väelle ja 3N-luokalle kivasta päivästä ja mukavista jutusteluista. Ensi viikolla  tavataan, mutta taas maanantaina.
 

 

Ei kommentteja: