Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, toukokuuta 20, 2022

Terveisiä Harakanpesästä

 


 <    KUVAKAAPPAUS Twitteristä. Kuvassa näkyy kolmen "koplan" edustajia.

Espoon ja Kaunaisten opettajien ammattiyhdistys jatkoi jälleen keskiviikkona  hienoa perinnettään kohtauttaa opettajien edunvalvojat, opetuksen korkeat viranhaltijat ja poliittisen päättäjät. 

Kolmen tunnin sessiolla oli muutama tärkeä teema, ja kaikilla osallistujilla isot korvat.

TEEMA 1: Koulujen määrärahatilanne 2022

EKOAYn edustajat konkretisoivat hienosti koulukohtaista budjettia osin fiktiivisen  "Niukkalaakson" koulun  hienosti analysoidulla esimerkillä.  Tässä koulussa kaava tuotti tunneittain laskettuna  rahaa 1740 €. Se on 100 € vähemmän kuin viime vuonna. 

TEEMA 2 Milainen olisi Unelmalaakson koulun tilanne ?









EKOAYn edustajat konkretisoivat myös toiveensa, jotka kuulostivat hyvin kohtuullisilta:  Kotouttaminen - Pätevät opettajat - Opettajan ammatin houkuttelevuus - Riittävä tuki-  Työ, jota jaksaa tehdä.

Paikalla oli virkamiesjohtoa:  Kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, perusopetuksen sekä toisen asteen ja nuoripalveluiden johtajat ja kolme aluepäällikköä. 

Paikalla oli poliittisia päättäjiä: KH:n puheenjohtaja, kolme kasvun ja oppimisen lautakunnan jäsentä Espoosta ja pari Kauniaisista.

Ilmapiiri oli tosi koulutusmyönteinen.  Toimialajohtaja korosti kotouttamiseen merkitystä. Peruskoulun johtaja kertoi, että erityisiuokkia ei olla ajamassa alas ja lupasi, että erityisen tuen malleja kehitetään yhdessä koulujen kanssa.  KH:n puheenjohtaja  luopasi panostusta opetukseen. Espoon lautakunnan puheenjohtaja korosti opettajien kuulemisen tärkeyttä. Itse nostin esiin 3 asiaa. a) Kannattaa köydä tutustumassa koulujen arkeen, b) Kaikki tärkeä tapahtuu kohtaamisissa. Sille on  saatava aikaa karsimalla mm. paperi-idiotismia. c) Väkivaltaisten oppilaiden kohtaamiseen on löydettävä ratkaisut.

Kaikki osapuolet kehuivat toisiaan, kuinka hienosti opettajien lakko Espoossa hoidettiin.

JA SITTEN SYÖTIIN PÄIVÄLLINEN

Eikä sekään ollut hullumpi.


Poliittisen päättäjien puolesta hieman nolottaa että tästä vaikuttajaryhmästä niin harva pääsi paikalle. 


Ei kommentteja: