Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, elokuuta 04, 2013

Viimeinen koulutyönkeskeytysviikko alkamassa

Oma lukkarini valmistuu aina viimeisenä. Olen ideoinut myös itselleni
uusia tehtäviä.

Päivitetty pe 9.8. klo 18.02
Päivitetty ke 7.8.- klo 19.45
Päivitetty ti 6.8. klo 15.30
Päivitetty ma 5.8 klo 16.35

Näin siis sunnuntaina 4.8.

"KOHTA rannalle. Sitä ennen muutama minuutti ensi viikon työn suunnittelua.

KOULUJEN kesäkeskeytys   lähestyy loppuaan. Vielä on viisi työpäivää aikaa valmistella asioita niin, että opettajat pääsevät suunnittelemaan maanantaina 12.8 lukuvuoden koulutyötä."

Maanantain 5.8. avaintehtävinä ovat:  (1) lukkarien viimeistely ja bussituksen tsekkaus, (2) OHR-toiminnan valmistelu. Kanslisti Riitta palaa töihin ja niinpä tavoite on myös  (3) tsekata alkuvuoden budjettitilanne. Rahaa pitäisi jäädä käytettäväksi syksyllä.

Huh. Olipa bussittamisessa vääntöä. Mutta nyt luokkien lukkarien pitäisi olla kunnossa.  Alkuvuoden budjettitilanne osoittautui jopa paremmaksi kuin, mitä olimme ennakoineet. Tammi-heinäkuun palkkarahoista säästyneellä osalla voimme palkata neljännen avustajan, siviilipalvelumiehen ja mm. määräaikaisia resurssiopettajia- esim. noin kolmeksi ensimmäiseksi kouluviikoksi yritän löytää vielä toisen. OHR-töitäkin tein: Perehdytin uuttaa terveydenhoitajaamme Paulaa tähän taloon. Oppilaita tuli ja lähti. Ja joku jo lähtemään päättänyt, palaakin takaisin. Saldo on nyt 318. Pääosa 3-6-luokista on superpieniä. Iloisia opettajia piipahti koululla. 

Tsekkasin tänään vielä opettajien tuntimäärät. Näyttää olevan väljyyttä. OHR-toiminnan työstämistä täytyy vielä jatkaa illalla.

OHR- muistioiden siivous  jäi kesken.  OHR-työtä sen sijaan tuli tehtyä viikolla monta tuntia.

Tiistain 6.8  avaintehtävänä on (1) avoinna olevan luokanopettajantehtävän täyttäminen. Loppusuoralla on kaksi hyvää hakijaa. Opetustuokioon on saatu kolme lasta. Tyhy-risteilyn lopulliset lähtijät on ilmoitettava.

Päivän ongelmaan tuli maanantaina kaksi hommaa lisää. Tapaan aamulla YLEN toimittajan, joka haluaa tehdä haastattelun koulunkäyntiavustajista tuotettavaan ohjelmaan. Ja vielä aamupäivällä kiiruhdan sivistystoimenjohtajaa tapaamaan.


Pian paljastuu, mikä luokka saa uuden
opettajan syksyllä.
YLE- juttu hoidettiin nopeasti.  Ohjelma tullee ulos huomenna iltapäivällä, osin TV:stä osin Radiosta.  En muuten kuullut, tuliko vielä ulos.

Kaksi loppusuoran hakijaa opettajantehtävään haastateltiin. Ratkaisu on tehty. Päätös viestitetty hakijoille.

Valinta on tehty, mutta se julkistetaan vasta perjantaina poisjäävän opettajan toivomuksesta.

Päätöspapereidenteko jää ensi viikolle. Liitteitä täytyy odotella.

Laitoin Viking-Linelle lopullisen lahtijäluettelon.
Tänään perjantaina tuli sekä yksi peruutus että yksi lisämatkustaja. Paperit on monistettu, ja varmistettu, että kaikki tietävät mistä terminaalista lähdetään.
Keskiviikkona 7.8  olen aamupäivällä Opetushallituksessa klo 9.45 - 11.  ja iltapäivän kokouksissa klo 14-16. Päivää täytynee jatkaa iltaan. OHR-asiat ja OPS-tekstit pitäisi saada valmiiksi. Myös lukuvuosisuunnitelmalomake on käytävä läpi. Teen suunnitelman kuitenkin pages-pohjalla lehdentyyppiseksi.

Twitterissa hakuun laittamaani 3 viikon resurssiopettajapestiin haki kaksi hyvää hakijaa. Valinta tehdään keskiviikkona.

Valinta tehty. Päätös tiedotettu. 

Torstai 8.8 menee Espoon rehtorien seminaarissa. Siellä tulee uutta tietoa maanantaina opettajille jaettavaksi. Mukava nähdä kollegoita.

Hyvä päivä. Erillinen lastu.

Perjantai 9.8. on viimeinen päivä viimeistellä ja monistaa materiaalit maanantaiksi. On myös sovittava maanantain Auroran suunnittelupäivän lounaan järjestelyt. Joulunäytelmää hiotaan.

Tanakka päivä. Aamulla klo 6 suunnittelemaan asioita. Koululle tapaamaan A-K-E-opettajaa. Haudoimme koulunäytelmää. Siviilipalvelumiehen perehdytystä. Apulaisrexiasiaa.  Lausunto lastensuojeluun eräästä oppilaasta.

Lauantaina 10.8 tapaankin sitten auroralaisia perinteisellä tyhy-risteilyllä.
Summunai 11.8 on lepopäivä. Lupaan itselleni.

NÄILLÄ mennään. Päivittelen tätä lastua viikon kuluessa.

Ei kommentteja: