Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Helena Notkonen- in MemoriamKEVÄÄLLÄ 2005 Auroran koulu juhli lukuvuoden päätöstä Punahilkka-ratanäytelmällä. Yhdessä tärkeässä aikuisroolissa poliisina oli näyttelijä Helena Notkonen. Helena lähti mukaan kaikkeen hulluun, mitä keksimme. Hän luki satuja ja osallistui moniin teemoihimme. Mutta ennen muuta hän veti Aurorassa pedagogisen draaman ryhmiä 16 vuotta vuodesta 1989 alkaen, aluksi Espoon kulttuuritoimen palkkalistoilla, sittemmin sivutoimisena opettajana. Hän oli Suomen johtavia pedagogisen draaman ammattilaisia, ja sai monet ilmaisusta innostuneet mutta ujot oppilaat puhkeamaan kukkaan.

Sitten Helena sairastui vakavasti. Odotimme kovasti, että hän pääsisi palaamaan töihin kevääksi 2006. Toisin kävi. Helena Notkonen on siirtynyt ajasta ikuisuuteen ikinuorena 71 vuoden iässä.

Helena Notkonen oli syntynyt 21. kesäkuuta 1936. Hän oli varsinaiselta ammatiltaan näyttelijä. Monet suomalaiset muistavat hänet mm. tv-sarjasta "Salatut elämät", jossa hänen roolihahmonsa oli Eila Kiviranta. Notkonen oli mukana useassa suomalaisessa elokuvassa. Näistä merkittävin oli varmaankin Risto Jarvan vuonna 1976 ohjaama "Loma", jossa hän näytteli opettaja Seija Keskistä. Näyttelijäntyön ohella Helena Notkonen toimi draamaopettajana mm. Espoon Esittävän Taiteen Koulussa.

Suuret ihmiset eivät tee itsestään numeroa. Hyvästi pieni, suuri Helena.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hän on paras kaikista mihin hän ryhyin ja aina niin iloinen ja lämmin ihminen hänellä on suuri sydän siellä hänellä on huumoritajua ja lämpöä hän on paras häntä tulen aina kaipaamman häntä ja olis pieni runo joka on näin tähti taivalla hän paista aina hän tiedä sen mikä on aina mukana se on tähti joka loistaa aina meidän se on meidän ihana ja lämmin ihminen helena