Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, tammikuuta 24, 2022

Viikkoraportti 3/2022

Puuha- ja vaaliviikko. Kaunis talvisää. Välillä kuraa ja loskaa. Ja koronatartunnat senkun kiihtyvät. Vielä ei ole osunut ihan lähelle.
 Maanantai 17.1. 


Maisteriharjoittelua seurattiin  Tehtaankadulla ja Mäntymäellä. Hyvin opettivat, vaikka on vasta eka viikko.

Esikoinen kävi synttäri-lounaalla. Paella. Maisksi.

Illan suussa Kunnallisjärjestön vaalityöryhmän kokous sekä valtuustoryhmän etäkokous. NettilehtiValdemari päätettiin panna pakettiin.

Kutsut Perinneseuran Espoo 1972-avaustilaisuuteen lähetettiin.


 Tiistai 18.1. 

 T 
änään harjoittelua ohjaamaan Viikkiin. Eka tunti luistelua,  toinen verbejä. Hyvin meni täälläkin.
Palaute toiselle parille heti ja toiselle zoomin kautta iltapäivällä.

Päivälliseksi oopperavoileipää.



 Keskiviikko 19.1. 


V
aalimainos Länsiväylässä.  Pore-kokous heti aamulla klo 8.30. Uusia ideoita.

Kaksi poliitiikkakokousta illansuussa.
Ensin Kestävä Espoo -ohjelmaryhmä ja sitten Kasvun ja oppimisen lautakunta. Nuuksion koulun lakkauttamis-teema poistettiin- onneksi- listalta. Vaikeaa pohdittavaa: 

" Suomalaisen  lainsäädännon yksi tärkeä  periaate päätöksiä tehtäessä on lapsen edun ensisijaisuus. Siihen liittyy lapsen kuuleminen. Mitä se tarkoittaa? Sitäkö, että lapsi saa sanoa mielipiteensä? Vai, että se otetaan vakavasti? Jos ajatellaan, että lapsi ei näe aina omaa parastaan- varmaan näinkin on-  näkeekö sen paremmin virkamies vai vanhemmat? " 


 Torstai 20.1. 

OpeUrapäivä Siltavuorenpenkereellä. Hiljaista oli. Ensin läksyjä Pekan kanssa ja sitten itse kokous. Artikkelia hiottiin.

Lounaaksi kanaa meksikolaismausteilla.

Iltapäivällä kunnallisjärjestön puheenjohtajisto haastatteli kahta  hakijaa avoimeksi tulevaan järjestösihteerin  tehtävään,

Illalla sitten Espoo 1972-projektin avauskokous. Hieno määrä osanottajia. Eikä laadussakaan vikaa:-). 90 minuuttia meni siivillä.

Klo 21 Suuri vaalikeskustelu TV1:stä.
 
 Perjantai 21.1. 

Hurja tuulinen aamun. Lumitöitäkin luvassa. 

Kevään toinen kouluvaaripäivä. Yes. Luokka-ruokailun ja välitunnin apuvalvontaa. "Peruna on pyöreä"-lauleskelua,  draamaa, nukketeatteria ja uskontoa: Jeesus synagogassa (ja lasten pyynnöstä ristillä). 

Lounaaksi kotitekoisia hampurilaisia.

Kello 15 oli varaus järjestösihteeriehdokkaiden haastattelujen purulle. Olimme valinnasta suloisen yksimielisiä. Saa nähdä, onko kunnallisjärjestön hallitus samaa mieltä.
 
 Lauantai 22.1.  

V
iikonloppu. Pikkuäijät päiväkylässä Mimmilässä. Raketti- spaghettia.Lettuja.  Lumitöitä. Pulkkailua.  Yölentoja. Vähän shakkiakin.

Länsiväylässä viimeiset vaali-mainokset.
 




 Sunnuntai 23.1 . 

Vaalipäivä. Iltaa odotellessa lounaaksi Torosta Oskarinleikkeet. Ehdin vielä kirjoittaa Espoo 1972-projektin sivuille esseen Espoosta tuoreena koulukaupunkina vuonna 1972.

Sitten vaaleihin: Länsi-Uudenmaan tulokset olivat hienot demarien osalta. Näyttää siltä, että läpi espoolaisehdokkaista voi päästä 8! J ännitetään.











Olin  luvannut valvoa myös Espoon demarien omaan vaaliteamsia.  Homma hoidettiin.


Mr. 275 oli myös mukana keräämässä ääniä yhteiseen pottiin. Ei niitä kauheasti tullut: 176. Vähemmän kuin kuntavaaleissa 2019. 

NYT katse ensi viikkoon. Mukavia kiireitä luvassa.

Ei kommentteja: