Kirjoja

Kirjoja

torstaina, syyskuuta 14, 2017

Tutor-opettajille haettavissa lisää rahaa!

TÄNÄÄN "valmistui" jo laskutavasta riippuen 3-4-5-tai 6.  Educoden valmentama tutor-opettajaparvi Kotkasta. Neljännessä valmennuspäivässä oli mukana sekä koulutoimenjohtoa että   koulujen rehtoreita Respect!

IDEA siitä, että uutta opsia juurruttaa rexin ohella koulutettu  vertaisohjaa on huikean innovatiivinen.

VALTIO myöntää  tutor-opettajien toimintaa erikseen haettavaa valtionapua. Juuri nyt -  12.9  OPH on pannut  seuraavan jakson rahat hakuun.

" Opetushallitus on avannut valtionavustushaut tutoropettajien toimintaan ja koulutukseen sekä alueelliseen koordinaatioon. Tavoitteena on tukea uuden pedagogiikan ja opetussuunnitelman perusteiden mukaista kehittämistä ja koulutusta perusopetuksessa. Vuoden 2017 avustuksiin on varattu yhteensä 9,8 miljoonaa euroa hallituksen kärkihankepanostuksista peruskoulun kehittämiseen... Avustuksella levitetään tutoropettajatoiminta kattamaan koko Suomen ja innostetaan mukaan uusia toimijoita."

Tekstin mukaan" tutortoiminnalla edistetään (1) digitalisaatiota ja (2) yhteisöllisen toimintakulttuurin kehittymistä sekä (3) osaamisen levittämistä alueittain, jotta varmistetaan tasa-arvoiset mahdollisuudet oppijoille koko maassa. Kyse ei siis ole vain TVT-tutoroinnista.

VUONNA 2018 valtionavustusta myönnetään tutoropettajien osaamisen kehittämiseen sekä tutortoiminnan kehittämiseen ja levittämiseen. (Jos oikein luen: myös jo koulutettujen jatkokoulutukseen),

Tutoropettajatoiminnan levittämistä Suomen kouluihin tuetaan vuosina 2016–2018 yhteensä 23 miljoonalla eurolla. Vuonna 2016 jaettiin 7,5 miljoonan euron avustukset. Avustusta sai noin 250 kuntaa ja 40 muuta opetuksen järjestäjää. Lähes 80 prosenttia kunnista tuli mukaan jo ensimmäisessä vaiheessa.

Hakuaika päättyy 13.10.2017

Ks. lisää http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tutoropettaja-jokaiseen-suomen-kouluun-vuoden-2017-valtionavustukset-haettavina
  

Ei kommentteja: