Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 26, 2018

Luokanopettajan päiväkirja 2018-2019

HERKKÄ  hetki. Kädessä on Luokanopettajan päiväkirjan tuorein versio 2018-2019.  Herkkä siksi, että tämä painos on ihan uuden, noin 30 vuotta nuoremman tekijäryhmän toimittama. Soihtu on siirretty. Nyt vastuu on luokanopettajilla: Anne Hautala, Katja Järvinen, Reetta Pulli ja Eva-Stina Törnroos. Ryhmä on saanut apua myös Suomen luokanopettajien  muilta hallituksen jäseniltä.

Päiväkirjaa on uudistettu raikkaasti. Vanhasta versioista tunnistaa yhä kansikalenterit, lomakesivuista: yhteystiedot, lukujärjestyspohjat, idean kuukausiaukemista ja viikkoaukeamista, oppiaineiden lukukausisuunnitelmat, syntymä-ja nimipäivät, oppilas- ja arviointisivut, pidetyt tukiopetustunnut ja erikseen laskutettavat tehtävät, kokousmuistio ja ohjeet sijaisopettajalle.

Paperinlaatua on vahvistettu ja fonttia vaihdettu.  Viikkoaukeamassa on nyt enemmän kirjoitustilaa ja muistiinpanosivuja on runsaasti. Lukukausisuunnitelmille on nyt kokonainen aukema.

Uusi tekijäryhmä on raivannut tilaa opettajille jättämällä pois kuukausi- ja viikkoaukeamilla olleet teemavinkit sekä mm. pykäläviidakon.

VIELÄ tämän lukuvuoden päiväkirjan toimitti  ryhmä Martti Hellström, Mirja Holste, Pekka Rokka ja Inger Sundlad. Ensimmäinen päiväkirja ilmestyi vuonna 1990. Sen kustansi WeeGee. Pian liitto rupesi itse kustantajaksi. Pekka saatiin mukaan ryhmän vahvistukseksi  90-luvulla. Kaikkiaan tuttu ryhmä toimitti 28 versiota päiväkirjasta. Aika hieno suoritus.

28 versioita toimittanut tekijäryhmä.
UUDESSA päiväkirjassa on siis  enemmän muistiinpanotilaa viikko- ja kuukausi-aukeamilla sekä kirjan lopussa. Lisäksi kirjassa on osiossa "Arjen apu opettajalle" mielenkiintoisia artikkeleita oppimisen ja koulunkäynnin tuesta, varhaisen puuttumisen mallista, yksilöllisestä oppilashuoltotyöstä, oppilashuolloista ja pedagogisesta tuesta, oppilaan ojentamisesta ja oppilaan toimintaan puuttumisesta, luokanopettajan työajasta, YS-ajan suunnittelusta ja seurannasta , opettaja velvollisuuksista ja oikeudellisesta vastuusta sekä opettajan tekijänoikeuksista.

Luokanopettajan päiväkirjaa on tarjolla edelleen kahta kokoa (S = 170×245×17 mm ja XL = 210×297×17 mm). Niinikään voi tilata kovakantisen  tai kierreselkäaisen version. Kovakantisen hinta on 25 € (sis. ALV:n) + postituskulut. Kierreselkäisen hinta on 27 € (sis ALV:n) + postituskulut.

KIRJAA voi tilata kätevästi netistä:  http://www.luokanopettajaliitto.fi/index.php/lo-paivakirja/paivakirjatilaus

TOIVOTAN uudistetulle päiväkirjalle ja sen toimittajille mitä parhainta onnea kovassa päiväkirjojen keskinäisessä kisassa.

1 kommentti:

Marko Jokinen, Suomen Luokanopettajat ry:n puheenjohtaja kirjoitti...

Valtavan suuri kiitos Martti Hellström, Mirja Holste, Pekka Rokka ja Inger Sundlad. 28 toimitettua upeaa työkalua luokanopettajille ei ole vain "aika hyvä suoritus". Se on loistava suoritus!
Jatkamme työtänne ylpeydellä!