Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, toukokuuta 03, 2024

Taas työrauhan kimppuun

 










Huomenna taas työrauhan kimppuun. Keskisuomalainen koulu tilasi kokopäivän veson tästä tärkeästä teemasta. Aamupäivällä on  tilaajan toiveesta luentoja ja porunoita ja sitten lounaan jälkeen pajoja, joissa päästään suunnittelemaan ensi syksyn työrauhaan liittyviä toimintamalleja

VESO-päivän tavoitteena on ymmärtää yhdessä, mitä työrauha meille tarkoittaa?  Että työrauha on mutkikas, systeeminen ilmiö.Miten työrauha edistää oppimista ja hyvinvointia?Mikä tapa toimia sopii itse kullekin ja hänen oppilailleen?  Ja tälle koululle.

Toinen tavoite on  oppia käyttämään erilaisia työkaluja, joilla työrauhaa voi rakentaa jo ennakolta.Joilla sitä pidetään yllä? Ja joilla kadotetun työrauhan voi palauttaa? Aamupäivän olen koonnut 122 diaa.

Iltapäivä perustuu siis pajoihin tutun jigsawin suuntaisesti. Kotiryhmiä ovat eri luokka-asteiden ja aineiden tiimit. Lyhyen alun jälkeen heidät jaetaan 7:ään teemaryhmään, joilla olen koonnut ison kasan materiaali avaamaani PopUp-blogiin. 



Kullakin teemaryhmällä on oma teemasivunsa, johon on koottu  linkit erilaisiin   malleihin. Vähän vanhanaikaisen cd-rommin tapaan. Kullakin teemaryhmällä aina vähän vajaa tunti  aikaa  laatia TOP-TEN lista ideoista, joita he kannattavat.  Sitten palataan kotiryhmiin niin, että voidaan jakaa kuullut ideat ja 
valita niistä esim. 3 timanttia, jotka tuovat tiimille valoa.

Jännää nähdä, kuinka homma toimii.


Toimi. JigSaw-osuuden ryhmien muodostus ensi kerralla niin, että joka 2-ryhmään edustaja kaikista tiimeista. Jono- ei rivideitit.


Ei kommentteja: