keskiviikkona, lokakuuta 02, 2024

Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta


Kasvun ja oppimisen lautakunta piti tänään ylimääräisen kokouk-sen.  Demareista minä pääsin näin lyhyellä varoituksella paikalla ja  Maria G kh:.n edustajana. Toinen  tuolimme jäi tyhjäksi- mutta  tilanne oli ihan ok,  koska kaikki päätökset tehtiin yksimielisesti.

Viime viikon kokouksessa  oli tehty budjettiin liittyviä päätöksiä, jotka perustuivat vääriin lukuihin. Siksi  lautakunta poisti 25.9.2024 tekemänsä esityksen koskien vuoden 2025 talousarviota ja vuosien 2026–2027 taloussuunnitelmaa.  Oikeasti perusopetuksen tulosyksiköllä olikin käytettävissä 3,8 M€.

Lautakunta teki siis uuden esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten.   Olimme edelleen ja yksimielisesti sitä mieltä, että vaikka rahaa löytyi nyt lisää, sitä ei löytynyt lisää (Martin omin sanoin). Toimialan vuoden 2025kehys kasvaa  3,6 %:lla vuoden 2024 budjettiin verrattuna, yhteensä 30,3 miljoonalla eurolla. Toimialan kehyksen kokonaislisätarve on kuitenkin vielä enemmän; noin 6,64 miljoonaa euroa, jotta nykytaso voidaan säilyttää. Tämä jakautuu seuraavasti: varhaiskasvatus 2 miljoonaa euroa, perusopetus 4,1 miljoonaa euroa, lukiokoulutus ja nuorisopalvelut 540 000 euroa.

Lisäksi lautakunta piti erittäin tärkeänä, että kasvun ja oppimisen toimialalle turvataan myös riittävät lisäresurssit ensi vuonna toteutettavaan perusopetusta koskevaan oppimisen tuen uudistukseen.

Vaikka kaikki nämä rahat saataisiin, edessä on silti opetuksen määrän leikkaus. Kysyin, kuinka paljon oletettu 1,5 %:n palkankorotus vähentää  opetukseen käytössä olevaa tuntimäärää. Juha Nurmi vastasi, että jos se huomioidaan   syksystä  2025  niin lisärahoistakin huolimatta edessä olisi lukuvuoden 2025-26 osalta  4,6 %:n tuntileikkaus (mutta  onneksi ei siis 10 %:n).

Joten edessä on kovat neuvottelut.  Ensi viikon kokous peruttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti