keskiviikkona, lokakuuta 02, 2024

Kouluvaarin terveisiä


 K eskiviikko ja siis  kouluvaaripäivä.  Tänään meitä vaareja ja mummeja oli ainakin kolme- Tarvetta on, koska mm. koulun-käynninohjaajia on vähemmän kuin ennen. Vaikka tosi hyviä 
ovatkin.







Aikalailla lukkarin mukaan mentiin. Suomea otettiin kuitenkin kaksi tuntia.


Musa-tunti alkoi klo 8.15. Katsoimme aluksi uunituoreen leffan viime viikon nokkiskeikasta. Hienolta näytti ja kuulosti. Oppilaille jaettiin nuottikokeet liimattaviksi vihkoihin, ja sitten pidettiin soittonäytteet yksi muusikko kerrallaan. Hyvin meni. Arvosana-asteikko oli 0-3.
 Kaikki näytöt hyväksyttiin, ja melkein kaikki saivat ainakin kakkosen. Taitavasti opittu. Seuraava nokkisjakso on kevällä. Nyt nokkikset pannaan astianpesukoneeseen.




Suomen tunnilla harjoiteltiin mm. mindmapin eli käsitekartan tekoa kirjan asia-artikkeleiden pohjalta. On se vallan mainio kognitivistinen työkalu kehittämään taitoa jäsentää omaa ajattelua.

Tauolla tupaan. Iso palapeli uhkaa valmistua. Olipa mukava kuulla, että alkuopetuksessa kokeillaan peräti kolmen opettajan yhteisopetusta 51 oppilaan kanssa. Yhteisopettajuus on niin upea juttu. Ilot kaksinkertaistuu ja huolet puolittuu. Työtavalla on Aurorassa pitkät juuret. Ensimmäinen parimme olivat  Lotta Hagström ja Marita Hammarén lukuvuonna 1999-2000.

 




Listalla oli tänään pinaattilettuja/porkkananappeja, salaattia ja perunamuussia. Sitten aikaa omille jutuille.  

 



Klo 11.20 vaihdettiin kieli englanniksi. Tunnin alussa oli sanakoe. Sitten luettiin, laulettiin, kirjoitettiin.  



Ulkona vähän satoi. Sisällä oli tarjoilla teatteri- ja  bändikerho. Kouluvaari huilaili.

 


Päivän pääksi oli matikkaa. Pian on koe, ja nyt drillattiin kertolaskua 2-numeroisella kertojalla. Harjoittelu auttoi. Ja onneksi meitä oli kolme aikuista jelppimässä, kun Linneakin pääsi mukaan. Huomenna jatkuu samaa chromebookeilla.

Klo 13.30 Läksyt kirjattiin läksypassiin tai otettiin liitutaululta - upeaa, että sellainen täällä on - omalla puhelimella kuva. Hyvällä mielellä kaikki kotiin.

Kiitoksia taas auroralaisille ja 4B-luokalle mukavas-ta koulupäivästä. Nähdään  ensi viikolla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti